Quantum Touch

Quantum Touch

Hoe werkt Quantum-Touch?

 

 

De Quantum-Touch-beoefenaar focust op zijn eigen levenskrachtenergie (ook wel chi, ki, prana of mana genoemd) en versterkt die energie door ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijnsoefeningen. Als de Quantum-Touch-beoefenaar een hoog trillingsveld van levenskrachtenergie aanbiedt op een lichaamsdeel met pijn of een ontsteking dan zorgt hij/zij op deze manier voor de mogelijkheid tot healing door middel van energie.

Alles in onze wereld resoneert of trilt. Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, hebben die dingen de neiging om samen te komen, zich op elkaar af te stemmen. Meestal zal de lage frequentie toenemen om zich aan de hoge frequentie aan te passen. Bij Quantum-Touch leer je door middel van ademhalings- en meditatietechnieken de trilling van je handen tot een zeer hoge frequentie op te voeren. Wanneer je jouw handen rond een gebied van pijn, spanning of ontsteking plaatst, zal de lage trilling van degene die de energie ontvangt zich aanpassen en de hoge trilling overnemen. Door dit hoge en krachtige trillingsveld kan de energie in een pijn- of ontstekingsgebied weer gaan doorstromen waardoor de pijn kan afnemen. Je hoeft alleen maar de helende energie aan te bieden en het lichaam doet zoveel mogelijk als op dat moment in zijn vermogen ligt – terugkeren naar datgene waarvoor het bedoeld is – zo optimaal mogelijk zijn werk doen.

Healing is een fascinerend proces dat over het algemeen niet begrepen wordt. Veel mensen denken dat ze anderen kunnen genezen, maar heling is altijd zelfheling. Het zijn de cellen die zichzelf genezen. Cellen willen gezond zijn en in de juiste energierijke, emotionele en voedingsomstandigheden zullen ze daar zelf voor zorgen. Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en buitengewoon vermogen om zichzelf te helen.

Een healer is iemand die ziek was en weer beter werd.

Een groot healer is iemand die heel erg ziek was en weer snel en optimaal beter werd.

 

Richard Gordon is een van de pioniers op het terrein van energetisch genezen. Hij geeft wereldwijd lezingen en seminars over zijn methode Quantum-Touch. In 2002 schreef hij het boek Quantum-Touch dat in 2006 in het Nederlands verscheen

 

Uit de inleiding van Quantum-Touch:

Beoefenaren van elke praktijkgerichte healing-methode die Quantum-Touch in de Verenigde Staten, Canada en Europa hebben bestudeerd, hebben me gezegd dat het de kracht of doeltreffendheid van hun behandelingen aanzienlijk heeft vergroot. Chiropractors zien het als een geavanceerde vorm van chiropractie. Fysiotherapeuten zien het als een doeltreffender vorm van fysiotherapie. Evenzo hebben acupuncturisten me gezegd dat het werkt als een geavanceerde methode van acupunctuur. Reiki-masters noemen het reiki-bekrachtiging of turbo-reiki. Quantum-Touch kan naadloos aansluiten op talrijke andere technieken om de doeltreffendheid hiervan te vergroten.